نوشته شده توسط : ایران پاناسونیک

 

 
سیپ ترانک

در تماس‏ها و مکالمات مخابرات فرایند درخواست، شروع، برقراری و پایان تحت پوشش پروتکل سیپ ترانک قرار می‎گیرد. با وجودی که اینترنت و شبکه هم می‎تواند بستر مناسبی برای ارتباطات و مکالمات باشد، اما براساس پلتفرم مخابرات، امنیت مکالمات در سیپ ترانک بیشتر از اینترنت است. به همین دلیل تشخیص مخابرات سیپ ترانک است.

همچنین با قابلیت‎های ‎سیپ ترانک مشترکین می‎توانند با ظرفیت بالا میان سوییچ مخابراتی و مرکز تلفن مشترک ارتباط برقرار کنند. از مزیت‎های ‎این فناوری می‎توان به قابلیت برقراری تماس همزمان بین 30 تماس با خطوط شهری اشاره کرد. البته برای اینکه این قابلیت برای مشترکین فراهم شود، باید روی یک سر شماره تماس بیش از یک سیپ ترانک گذاشته شود تا بتوان با آن بیش از 30 تماس همزمان برقرار کرد.

مودمهای سیپ ترانک مخابرات

مخابرات سیپ ترانک را به دو شکل در اختیار مشترکین خود قرار می‎دهد. در یک شکل آن سیپ ترانک روی زوج سیم مسی قرار می‎گیرد. در این روش از مودم‎های ‎G.SHDSL.BIS (سیپ ترانک) استفاده می‎شود. در شکل دیگر سیپ ترانک بر روی فیبر نوری قرار می‎گیرد. به این دلیل که ارتباط شبکه ای بین مشترکین از طریق فیبر نوری صورت می‎گیرد. در این روش به مودم‎های ‎جی دات بیز نیاز نیست.

مطالعه کنید ! تلفن سانترال چیست و چگونه کار می‌کند؟

سیپ ترانک بر روی دستگاه‎های ‎سانترال پاناسونیک نصب می‎شود. از جمله این سانترال ها می‎توان به سانترال پاناسونیک سری TDE، NS اشاره کرد. همچنین می‎توان پروتکل سیپ ترانک را بر روی تمامی سرورهای voip استاندارد مانند نرم افزار استریسک، الستیکس، سیسکو، 3CX و مرکز تلفن‎های ‎TDE100 و NS500 و همچنین IPPBX‎های ‎استاندارد مانند Grandstream و Yeastar و Zycoo و … نصب کرد.

آیا سیپ ترانک قابل نصب بر روی سانترالهای قدیمی هست؟

یکی از سوالاتی که اغلب مشترکین می‎پرسند قابلیت نصب سیپ ترانک بر روی سانترال‎های ‎قدیمی است. به دلیل اینکه سانترال‎های ‎قدیمی از خطوط E1 پشتیبانی می‎کنند، نمی توان این پروتکل را روی آنها پیکربندی کرد. اما اگر از روتر سیسکو و ماژول E1 استفاده شود، می‎توان پروتکل سیپ ترانک را بر روی مراکز تلفن مانند TDA پاناسونیک نصب کرد.

نحوه درخواست سیپ ترانک توسط متقاضیان

شماره گذاری و تعرفه ها در سیپ ترانک براساس معیارهای خاصی انجام می‎شود. اما بعد از طی کردن رویه اداری راه اندازی آن به طور کامل انجام می‎شود. متقاضی ابتدا باید مرکز تلفنی که از پروتکل SIP پشتیبانی می‎کند و IP Base باشد، تهیه کند. همچنین داشتن مودم G.shdsl.Biz برای ایجاد ارتباط لازم است. یکی دیگر از شرایطی که متقاضیان استفاده از سیپ ترانک مخابرات باید داشته باشند، استفاده از پهنای باند اینترانتی به میزان مورد نیاز است. این کار برای قابلیت مکالمات همزمان ضرورت دارد. عدم دایری اینترنت بر روی پورت ADSL یا G.SHDSL هم برای استفاده از سیپ ترانک لازم است.

متقاضی قبل از هر کاری باید مدارک مورد نیاز جهت راه اندازی سیپ ترانک مخابرات را آماده کند. این مداک شامل:

  • ارائه فرم کد اقتصادی
  • ارائه معرفی نامه نماینده شرکت
  • اصل و کپی برابر اصل اساسنامه شرکت
  • اصل و کپی و کارت ملی و شناسنامه نماینده شرکت
  • دریافت فرم کارت اشتراک و فرم پرسشنامه و تکمیل آنها
  • ارائه نامه درخواست ممهور به مهر و امضا مدیر عامل و دارندگان امضا شرکت
  • روزنامه رسمی تاسیس و تغییرات شرکت که بیش از 2 سال از تاریخ آن نگذشته باشد

استفاده از سیپ ترانک روی بستر اینترنت

یکی از راه‎های ‎ساده و ارزان برای استفاده از سیپ ترانک، شبکه و بستر اینترنت است. همانطور که قبلاً هم گفتیم برای اینکار به IP مخصوص به متقاضی نیاز است. در این صورت متقاضی می‎تواند با توجه به IP خود سیپ ترانک 5 کاناله، 10 کاناله و … را پیکربندی کند. هزینه راه اندازی سیپ ترانک روی بستر اینترنت ارزان قیمت و مقرون به صرفه است. در این صورت به مودم اضافه هم نیاز نخواهید داشت.

سیپ ترانک

تعرفههای سیپ ترانک بر چه اساسی محاسبه میشود؟

تعرفه سیپ ترانک براساس مواردی از جمله شماره خط، رند بودن شماره خط، تعداد تماس‎های ‎همزمان که بین 8 تا 30 تماس است، یک طرفه یا دو طرفه بودن خدمات سیپ ترانک، متفاوت است. در سیپ ترانک‎های ‎یک طرف، مکالمات به صورت یک طرفه است. برای مثال تلفن‎های ‎گویا به همین صورت هستند. تعرفه راه اندازی آنها نسبت به نوع دو طرفه کمتر است.

یکی دیگر از عوامل تاثیرگذار روی قیمت و هزینه سیپ ترانک، ویپ سناریو است. ویپ سناریوهای متفاوتی در بازار وجود دارد که قیمت‎های ‎متفاوت هم دارند. می‎توانید یک سرور ویپ را روی سیستم خود نصب کنید. برای شرکت ها بزرگ می‎توانید یک کامپیوتر را برای سرور ویپ اختصاص دهید. در این صورت می‎توانید برای پردازش تماس‎های ‎تلفنی از این سیستم به طور اختصاصی استفاده کنید.

مطالعه کنید ! کارت سانترال KX-TDA0181

نحوه راه اندازی سیپ ترانک

برای سانترال‌های پر ظرفیت پاناسونیک سری TDA یا TDE می‎توان از کارت PRI و یک روتر خط سیپ ترانک استفاده کرد. در این صورت سیپ ترانک به سیستم تلفن اضافه می‎شود. متقاضیان ابتدا باید منطقه و هزینه مورد نظر سرویس این پروتکل را به مخابرات منطقه خود اعلام کنند. بعد از تعیین خط سیپ ترانک، تجهیزات مورد نیاز آن تهیه می‎شود.

برای اینکه بتوان سیپ ترانک را روی سناریو ویپ مورد نظر پیکربندی کرد، به 4 تا 8 ساعت زمان نیاز دارید. در صورتی که بستر پسیو مناسب نباشد، ممکن است زمان انجام این فرایند طول بکشد. کابل کشی، نصب رک، داکت کشی و جابه‌جایی و چینش از جمله مواردی که برای پیکربندی سیپ ترانک لازم است. قاعدتا در نبود یکی از این تجهیزات ممکن است کار نصب و راه اندازی طولانی تر شود.

مواردی که در خرید سیپ ترانک باید رعایت کنید:

یکی از مهم ترین مواردی که متقاضیان سیپ ترانک باید مد نظر داشته باشند، پشتیبانی تجهیزات نهایی سمت متقاضی از پروتکل SIP وIP است. همچنین باید مودم‎های ‎G.ShDSL.Bis خریداری شود. اگر سیپ ترانک روی فیبر نوری قرار می‎گیرد، به این مودم نیاز ندارید.

برای استفاده از امکانات سیپ ترانک باید از پهنای باند اینترنتی استفاده کنید. این کار باید به میزان مورد نیاز جهت مکالمه همزمان باشد. برای مثال برای مکالمه همزمان 30 پهنای باند بیشتری نسبت به 8 تماس نیاز دارید. همچنین نداشتن دایری اینترنت بر روی پورت ADSL یاG.SHDSL برای تهیه سیپ ترانک را مد نظر قرار دهید.



:: بازدید از این مطلب : 56
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 26 تير 1398 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ایران پاناسونیک

 

بیسیم مخابرات

تاریخچه ای از ارتباطات بیسیم

در سال 1887 برای اولین بار ارتباطات با امواج الکترومغناطیسی توسط ماکسول و هاینریس هرتز بوجود آمد. ده سال بعد هم گولیلمو مارکونی مخابرات بیسیم رادیویی را اختراع کرد. او توانست با ابداعش، حرف S را برای فاصله 3 کیلومتری ارسال کند. در سال 1900 انگلستان در آفریقای جنوبی برای جنگ با قبیله بوئر از تلگراف بی سیم پاناسونیک به طور گسترده ای استفاده کرد. این کار به منظور برقراری ارتباط بین کشتی ها در خلیج دلاگوا صورت گرفت.

در سال 1901 ارتباطات بیسیم در سراسر اقیانوس آتلانتیک پوشش داده شد. اولین کاربران بیسیم مخابرات، دریانوردان بودند. حتی در سال 1912 هم کشتی تایتانیک برای ارسال پیام از این قابلیت استفاده کرده بود.

با گسترش استفاده از ارتباطات بیسیم، کم کم تبدیل به یک رشته دانشگاهی تبدیل شد. به طوری که در دهه 1960 علاقمندان به رشته مخابرات بیسیم می‎توانستند این رشته را به صورت تخصصی در دانشگاه یاد بگیرند. به هر میزان که این علم دستاورد بیشتری پیدا می کرد، تقاضای آن هم بیشتر می‎شد. به طوری که در اوایل قرن 21، متقاضیان تلفن‎های ‎بیسیم بیشتر از سیستم‎های ‎تلفن ثابت بود.

بیسیم مخابرات

 

مطالعه کنید! نقد و بررسی تلفن پاناسونیک مدل KX-TG3611BX

چرا بیسیم مخابرات به یکباره اهمیت پیدا کرد؟

با توجه به اینکه کاربردهای انتقال پیام بیسیم نسبت به گذشته بیشتر بود، این تکنولوژی با افزایش تعداد متقاضیان مواجه شد. در سال 2007، تعداد کاربران ارتباطات بیسیم به 3.3 بیلیون رسید. شاید یکی دیگر از دلایل اهمیت مخابرات بیسیم را بتوان در تکنولوژی VLSI جستجو کرد. این تکنولوژی برای پیاده‌سازی الگوریتم‌های پردازش سیگنال‌های پیچیده با توان مصرفی محدود و در ابعاد کم استفاده می‎شود.

از سوی دیگر موفقیت استانداردهای مخابرات دیجیتال نسل دوم استاندارد و دسترسی چندگانه تقسیم کدی (CDMA) از دیگر دلایل اهمیت مخابرات بیسیم در سال‎های ‎اخیر عنوان شده است. اکنون نسل سوم تلفن‎های ‎همراه با سرعت 2 مگابایت بر ثانیه و با کاربردهای صوتی در دسترس است. نسل چهارم این تکنولوژی هم با پیش بینی نرخ انتقال ۱۰ تا ۱۰۰ مگابیت بر ثانیه در مرحله پیشرفت و آماده سازی است. پیش بینی می‎شود نسل چهارم مخابرات بیسیم برای تجارت الکترونیکی بیشتری منفعت را به همراه خواهد داشت.

در مخابرات بیسم امواج رادیویی فرکانس پایین زمان انتقال، سطح زمین را دنبال می‌کنند. اما اگر امواج آنها با فرکانس بالاتر (مثلاً حدود ۳۰۰ مگاهرتز) باشد، در خطوط مستقیم منتشر می‌شود. فرکانس‎های ‎بالاتر از هزار گیگاهرتز برای مخابرات نوری کاربرد دارد. این تکنولوژی از طریق فیبرهای نوری قابل انجام است. برای مخابرات بیسیم در فضای باز، تنهای فرکانس‎های ‎زیر 30 گیگاهرتز کاربرد دارد. زیرا هر چه فرکانس امواج بیشتر می‎شود، در جو ضعیف تر می‎شود. همچنین تقویت، مدولاسیون و آشکارسازی آنها از نظر علمی با مشکلات زیادی روبرو می‎شود.

مخابرات بیسیم و مخابرات باسیم چه تفاوتی با هم دارند؟

مخابرات بیسیم از 4 قسمت اصلی تشکیل شده است که شامل: نمایش شماتیک اجزای یک سامانه مخابره بی‌سیم، مدولاسیون، آنتن و کانال بیسیم.

در مخابرات باسیم فرستنده و گیرنده با استفاده از رابط‎های ‎ایزوله و مجزا با هم در ارتباط هستند. پس بین آنها تداخلی ایجاد نمی شود. اما در مخابرات وایرلس، کاربران در هوا پیام خود را مخابره می‎کنند. در هر ساعت تعداد بی شماری از کاربران در حال ارتباط با هم هستند. این موضوع باعث تداخل بین آنها می‎شود. ممکن است بین یک فرستنده خاص با چند گیرنده و یا بین جفت‎های ‎مختلف فرستنده و گیرنده تداخلاتی ایجاد شود.

یکی از مهم ترین تفاوت‎های ‎بین مخابرات وایرلس (Wireless Communication) و مخابرات باسیم (Wired Communiation) در تداخل و محوشدگی است. محوشدگی به معنای تغییرات زمانی کیفیت کانال است. این مشکل در اثر از دست رفتن یک مسیر بین فرستنده و گیرنده رخ می‎دهد. این مشکل نتیجه ضعیف شدن مسیر یا قرار گرفتن یک مانع مانند سایه کردن مانع در مسیر انتقال پیام رخ می‎دهد. همچنین گاهی به دلیل اینکه یک کنش سیگنال‌ از چند مسیر مختلف در هوا از فرستنده به گیرنده می‎رسد، محوشدگی رخ می‎دهد.

کاربردهای مخابرات بیسیم

مخابرات بیسیم با توجه به نوعی که دارد، برای صنایع و مکان‎های ‎مختلف استفاده می‎شود. برای مثال یکی از کاربردهای مخابرات بیسیم در صنایع مختلف، امور نظامی، تفریحی و باندهای فرکانسی است. اگر بخواهیم به صورت ریز به کاربردهای این تکنولوژی بپردازیم باید از کاربرد آن برای سیستم ها نوبت دهی بانک ها، تلفن سلولی، دستگاه‎های کنترل از راه دور، سامانه موقعیت‎یاب جهانی، صفحه کلید بی‎سیم و تلویزیون ماهواره‎ای نام ببریم.

بیسیم حسگر جدیدترین تکنولوژی مخابرات

یکی از جدیدترین دستاوردهای بشر در حوزه مخابرات بیسیم، توسعه شبکه‎های ‎بیسیم حسگر است. به طوری که یک شبکه حسگر (سنسوردار) بیسیم، قادر است اطلاعاتش را از طریق این سنسورها به واحد مرکزی انتقال دهد. شبکه‎های ‎بیسیم حسگر اطلاعات جدیدی را جمع آوری کرده و به واحد مرکزی انتقال می‎دهند. این کار از طریق ارتباط بیسیم صورت می‎گیرد.

در این شبکه‎های ‎بیسیم تعداد زیادی سنسور ارزان قیمت تعبیه می‎شود که قدرت محاسباتی دارند. کارکرد آنها از طریق باتری محدود صورت می‎گیرد که در محیط پخش می‎شود. یکی از آپشن‎های ‎جالب و جذاب در این نوع شبکه، ارتباط بین حسگرهاست. زیرا با مشاهده یک پدیده باید بین آنها ارتباط برقرار شود تا اطلاعات خود را رد و بدل کنند.

مطالعه کنید! صندوق صوتی و کاربرد آن

کاربردهای مخابرات بیسیم حسگر

از شبکه بیسیم حسگر برای جمع‌آوری اطلاعات و نظارت بر محیط زیست، نظارت بر سلامتی، خودکارسازی صنعتی و … استفاده می‎شود. از جمله قابلیت‎های ‎آنها اندازه گیری شرایط محیطی از جمله فشار، نور، حرکت، دما، رطوبت و سایر کمیت‎های ‎فیزیکی است.

البته باتری محدود یکی از مشکلات این نوع مخابرات بی سیم است. زیرا در برخی از مواقع که اطلاعات حسگرها زیاد باشد، برای انتقال موقعیت و ارسال پیام به انرژی و قدرت زیادی نیاز است. از سوی دیگر شبکه‎های ‎بیسیم حسگر باید بدون مدیریت از خارج و برای مدت طولانی کار کنند. در حال حاضر تحقیقات زیادی بر روی شبکه‎های ‎حسگر انجام می‎شود تا بتوانند مشکلات و چالش‎های ‎پیش رو را بردارند.

مخابرات بیسیم چه کم و کاستی دارد؟

مهم ترین عیب مخابرات بی‎سیم امنیت پایین آن است. به طوری که استراق سمع در آن براحتی انجام می‎شود. در شبکه‎های ‎بیسیم هر گیرنده‎ای که در فرکانس مربوطه تنظیم شود، می‎تواند سیگنال ها را دریافت کند. مشکل بعدی ناتوانی در فهمیدن و شناسایی فردی است که استراق سمع کرده است. بنابراین امنیت آن نسبت به شبکه‎های ‎باسیم کمتر است.

افشای اطلاعات خصوصی افراد یکی از نقص‎های ‎مهم این تکنولوژی است. سامانه وای فای هم یکی دیگر از دستاوردهای مخابرات بیسیم است. اطلاعات این سامانه هم براحتی سرقت می‎شود. بنابراین به رمزگذاری نیاز دارد.

 



:: بازدید از این مطلب : 68
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 17 تير 1398 | نظرات ()